Сделка на деня
Откривателят на природата - твърда корица
29.75 лв.

Политика за защита на лични данни.

Дружеството Канира ООД е регистрирано като Администратор на лични данни и като такъв следва политика за защита на личните данни съгласно Регламент 2016/679 и Закона за защита на личните данни.

 

Какви лични данни събираме и защо?

Вашите лични данни са необходими, за да сключим с Вас договор за покупко-продажба и доставка на желаната от Вас стока, която предлагаме. За тази цел ни трябват Вашите две имена, адрес за доставка, телефон за контакт и e-mail, на които ще получите потвърждение за направената от Вас поръчка. Използваме тази информация, за да отговорим на Вашите въпроси или за осъществяване на контакт с Вас по електронната поща или телефона, за да Ви информираме за наличност или липсата на поръчаната от Вас стока.

За да доставим закупената от Вас стока, ние предоставяме Вашите имена, адрес и телефон на куриерска фирма.

Всеки път, когато потребител отвори нашата уеб страница и различните менюта в него, ние може да получаваме информация под формата на информационен протокол със следното съдържание:

•    уебстраницата, която Ви е препратила към нас

•    IP-адрес

•    дата и продължителност на достъпа

•    запитването на потребителя

•    количеството на прехвърлените данни

•    информация за браузъра и операционната система, които ползвате.

 

Тази информация не се извлича, не се използва и не се съхранява от Kanira.bg

За да ползвате сайта www.Kanira.bg не е необходимо да се регистрирате.

 

Бисквитки

Kanira.bg не използва бисквитки (cookies) с изключение на бисквитките на Google Analytics. Когато разглеждате сайта  www.Kanira.bg, сървърът оставя на Вашия хард диск малък файл с данни. Този файл се нарича бисквитка (cookies) и спомага технически по-лесно да осъществявате връзка с нашия сървър.

Вие можете по всяко време да забраните получаването на бисквитки от нашия сайт чрез настройките на браузъра си. Тъй като бисквитките се намират на Вашия компютър, Вие можете да ги изтриете по всяко време от прозореца за настройки във вашия браузър.

 

Предоставяне на информацията на трети страни

Нашият сайт не изпраща данни за посетителите и клиентите на трети страни с изключение на Google Analytics.

Google Analytics:

Нашият сайт използва Google Analytics, като средство за анализ на съдържанието на сайта и ефикастноста на web страниците.

Google Analytics („Гугъл Аналитикс“), услуга за уеб анализ, предлагана от Google, Inc ("Google"). Google Analytics използва т.нар. cookies („бисквитки"), представляващи текстови файлове, запаметени на Вашия компютър, за да направи възможен анализа на използването на сайта от потребителите. Информацията за използването на този сайт, придобита посредством бисквитки, обикновено бива предавана и съхранявана от Google на сървъри в САЩ.

Данните, които получаваме за потребителите на нашия сайт от Google Analytics са в агрегиран обобщен вид за всички потребители посетили сайта за определен период от време и не може по никакъв начин от тези данни да бъде извлечена информация за отделни единични  потребители.  

Данните на Google Analytics не съдържат лични данни като IP адрес, уебстраница, която Ви е препратила към нас, информация за барузър и операционна система и т.н. Aктивирано IP обезличаване, поради което Google ще заличи частично IP адреса на потребител в държавите-членки на Европейския съюз, както и в другите страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Само в изключителни случаи пълният IP адрес се изпраща и заличава частично на сървъри в САЩ. По възлагане на оператора на този уебсайт Google ще използва тази информация, за да оцени използването на сайта, за съставяне на отчети за уеб-активности и предоставяне на оператора на сайта на други услуги, свързани с използването на сайта и използването на интернет към сайта. Google няма да свързва IP адреса, изпратен от Вашия браузер чрез Google Analytics, с други данни, съхранявани от Google.

Не изпращаме към Google Analytics данни за вас и вашите покупки.

За работата на Google Analytics се използват cookies "бисквитки".

Агрегираните данни в Google Analytics за нашия сайт се трият атоматично след 26 месеца.

Освен това можете да предотвратите събирането на данните, извличани чрез бисквитките и свързани с използването на сайта от Вас (включително и IP адрес) от Google, както и обработката на тези данни от Гугъл, като изтеглите и инсталирате намиращия се на следния интернет адрес браузер-плъгин: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Моля да имате предвид, че използването на браузер-плъгина е ограничено до съответния браузер и съответния компютър и след инсталирането му не е възможно да бъде изтрит, с цел запазване на деактивацията на Google Analytics. Декларацията за поверителност на Гугъл може да намерите на http://www.google.com/intl/bg/policies/privacy/

Google се ангажира да спазва приложимите местни и европейски закони за защита на данните.

 

Колко време съхраняваме данните?

Ние съхраняваме събраните данни в рамките на 3 години. Срокът е съобразен с необходимото време за изпълнение на задължението съгласно договора, както и с българското законодателство.

В случай, че не е налична, поръчаната от Вас стока, ще Ви уведомим за това по телефона и предоставените от Ваша страна данни, ще бъдат изтрити незабавно.

 

Какви права имате?

Вие имате следните права:

  1. Да дадете доброволно съгласие за обработване на Вашите данни, когато ги поискаме с друга цел, извън сключването на договор за покупко-продажба и доставка на стоките, които предлагаме.
  2. Да поискате да коригираме Вашите данни, когато са неточни, да заличим данните, да ограничим обработването им.
  3. Да възразите срещу обработването на личните данни, когато счетете, че се обработват незаконосъобразно;
  4. Да получите копие на личните данни в електронен формат;
  5. Да поискате да предоставим Вашите данни на друг администратор;
  6. Да подадете жалба пред компетентния надзорен орган, както и да се ползвате от ефективна съдебна защита;
  7. Да получите информация относно: целта на обработване на личните Ви данни, категорията лични данни, които обработваме, срокът, в рамките на който съхраняваме данните, за възможността да възразите, да поискате да бъдат коригирани данните, да поискате да бъдат заличени и да бъде ограничено обработването им.

Вашите права можете да упражните, като изпратите съответното искане, възражение или въпрос на e-mail office@kanira.bg.

 

Сигурност

Ние сме  положили всички усилия за вземане на подходящи мерки за предотвратяване и минимизиране на рисковете от неоторизиран достъп, неправилно използване и неточности във връзка с вашата лична информация. За целта използваме технологии за шифроване при събирането или пренасянето на информация, която има по-специални изисквания по отношение на сигурността.

В случай, че установим пробив в сигурността по обработване на личните данни, незабавно ще бъдете уведомени и Вие и надзорния орган.

 

Надзорен орган

Компетентният надзорен орган е Комисия за защита на личните данни, гp. Coфия, yл. „Πpoф. Цвeтaн Лaзapoв” № 2, тeл.: (02) 940 20 46; фaĸc: (02) 940 36 40; еmаіl: kzld@gоvеrnmеnt.bg, kzld@срdр.bg; Уeб caйт: www.срdр.bg.

 

Промени

Информацията описана по-горе важи само и единствено за нашия сайт. В случай, че на сайта има линкове, които препращат към други сайтове, то тази информация не се отнася до тях.

Ние имаме право да променяме тази политика за защита на личните данни съобразно европейското и националното законодателство, както и да променяме, модифицираме или оттегляме достъпа до този сайт, или до съдържанието на неговите страници по всяко време, със или без предварително уведомяване.

Ако имате въпроси по отношение на събирането и обработването на личните данни, не се колебайте да ни потърсите на e-mail office@kanira.bg