Сделка на деня
Ян Бибиян (Юбилейно илюстровано издание)
25.00 лв.

Луис Карол

Lewis Carroll

Чарлс Латуидж Доджсън ,по-известен с псевдонима си Луис Карол, е британски писателфилософматематиклогик и фотограф. Променил е името си, защото е искал да се представя като детски автор, тъй като е бил преподавател по математика в Оксфорд.

Луис Карол е роден на 27 януари 1832 г. в Деърсбъри, графство ЧешърАнглия.

Умира от пневмония след грип на 14 януари 1898 г. в Гилдфорд, графство Съри.

Неговите най-известни произведения са „Алиса в Страната на чудесата“ (1865) и „Алиса в Огледалния свят“ (1871). Двете части са написани за истинско момиче, с което Луис Карол се запознава, когато то е на четири години. Момиченцето се казваАлиса и е дъщеря на декана на колежа, в който преподава.

Книги от Луис Карол в Kanira.BG

Оцветявай и се забавлявай с Алиса. Книжка със задачки и закачки

Труд, 2019 г.

Очаквайте на 28.01.2019г.!

С тази вълнуваща нова книжка за оцветяване, пълна с различни задачки, едновременно ще се забавляваш и ще научаваш нови неща. На страниците є ще намериш лабиринти за преодоляване, въпроси, търсещи отговори, пунктирни очертания за още...

Цена: 11.99 лв.

Приключенията на Алиса в страната на чудесата

Византия, 2016 г.

(за най-малките с оригиналните илюстрации на Сър Джон Тениел)

Книгата, която държите в ръцете си, е вариант на книгите за Алиса, написан от самия Луис Карол. През 1890 г., 25 години след публикуването на "Алиса в страната на чудесата", той създава още...

Цена: 6.00 лв.

Алиса в страната на чудесата и в огледалния свят

Пан, 2011 г.

Двете книги за фантастичните приключения на малката Алиса ни въвеждат в свят на приказни чудеса и весели безсмислици, населен със смешни и мили герои. Всичко се променя пред очите ни, както става в сънищата или в най-модерната компютърна анимация.

още...
Цена: 10.90 лв.

Алиса в страната на чудесата и в огледалния свят

Пан, 2004 г.

Двете книги за фантастичните приключения на малката Алиса ни въвеждат в свят на приказни чудеса и весели безмислици, населен със смешни и мили герои. Всичко се променя пред очите ни, както става в сънищата или в най-модерната компютърна анимация.

още...
Цена: 4.90 лв.

Алиса в Страната на чудесата. Алиса в Огледалния свят

Труд, 2016 г.

Ако има класика, то “Алиса” е класиката на класиките. Защото макар да минава за детска приказка, книгата на Луис Карол е и за “пораснали” деца.

Книгата съвместява двете части на приключенията на приказната героиня – “В Страната на още...

Цена: 6.00 лв.