Сделка на деня
Откривателят на природата - твърда корица
29.75 лв.
Христо Стоичков

Христо Стоичков

Роден е на 8 февруари 1966 г. в Пловдив. Първи стъпки в организирания футбол прави в школата на Марица (Пловдив). Дебютът му е в мъжкия отбор на Завод "Юрий Гагарин", а по-късно играе за УСМ и Хеброс.

След добрите мачове, които прави за екипа на Хеброс, е привлечен в столичния ЦСКА.

Още в първия си сезон в ЦСКА проличават огромният му талант, но и буйният му нрав. В края на сезона, след батални сцени, разиграли се в мач за купата с Левски през месец май 1985 година, е наказан да не играе завинаги, но по-късно наказанието е намалено на една година.

Христо Стоичков Стоичков, известен още като „Камата“, е български футболисттреньор и почетен консул на България в Испания. Той е най-успелият български футболист, избран в идеалния отбор на България за всички времена, носител на най-престижните футболни награди (Златна топкаЗлатна обувка), носител на купата на Европейските шампиониКупата на носителите на национални купи, избран в идеалния състав и голмайстор на Световното първенство по футбол в САЩ 1994. Христо Стоичков е трикратен шампион на България и петкратен шампион на Испания. Избиран е за Футболист № 1 на България 5 пъти.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE_%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%B2

Книги от Христо Стоичков в Kanira.BG

Христо Стоичков. Историята

СофтПрес, 2018 г.

Някои истории са прекалено истински, за да се разказват. Но аз реших да опитам. Имах щастието животът да ме изстреля нагоре и да сбъдна голямата си детска мечта. Колко високо стигнах? Вие ще кажете, защото всеки си има своя Еверест. Знам само, че днес, когато още...

Цена: 24.99 лв.

Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8

Това илюстровано издание дава отговор на най-важния въпрос във футбола: „Как да победим?“. То е базирано на личния опит и капацитета на един от най-добрите играчи в световната история - Христо Стоичков. Гениалният голмайстор, получил глобално признание още...

Цена: 8.88 лв.